Speeltuin gebouw, Barentszplein

project, project ondersteuning, verbouw

SPEELTUIN GEBOUW

Voor en met ANA architecten hebben we een uitgebreide renovatie van het speeltuin gebouw op het Barentszplein in Amsterdam ontworpen. In nauwe samenwerking met het stadsdeel hebben we nadrukkelijk de relatie met het plein en de speeltuin versterkt. In het ontwerp hebben we een houten lint om het gebouw gewikkeld dat zichzelf uitstrekt om het plein. Daarnaast hebben we 2 paviljoens op het plein toegevoegd die dezelfde kenmerkende materialisering hebben als het nieuwe gebouw. Het ene paviljoen markeert de beoogde hoofdentree, de andere vormt een tribune en uitkijkpunt van waar je over het IJ kunt kijken. Het nieuwe gebouw krijgt een A label qua energie, een groen dak en zonnepanelen. Deze laatste komen op de kenmerkende dakkapellen die het gebouw meer karakter en massa geven. In het parool is er al een lovend artikel over de speeltuin verschenen.

http://www.parool.nl/parool/nl/4055/AMSTERDAM-WEST/article/detail/3724960/2014/08/26/De-perfecte-speeltuin-op-het-Barentszplein-ook-voor-ouders.dhtml

fotografie: Bart van Hoek