Villa KM, Bos Uyterlinde

project, project ondersteuning, wonen, XOOMlab

In Amersfoort heeft AB101 met en voor Harvey Otten een vrijstaande woning in het fraaie plan Bos Uyterlinde gerealiseerd. De woning wordt via een hellingbaan benaderd, waardoor de geparkeerde auto’s vanuit het gemeenschappelijke hof aan het zicht worden onttrokken. De entree ligt op het laagste nivo, onder een uitstekend balkon. Deze onderste woonlaag is aan de achterzijde opgenomen in de grond. Aan die zijde komt de middelste woonverdieping door een brede glazen pui uit op het terras dat ligt in het bestaande bosgebied. Deze wordt nader ingedeeld door een splitlevel en trappartij in verschillende plekken voor eten, koken, lezen en loungen. Vanuit het trappenhuis heb je zicht op de bomen. Op de bovenste verdieping zijn de slaapkamers ontsloten door een ruime hal met een daklicht.

Aannemer: Karbouw B.V.

Constructeur: De Ingenieursgroep

EP advies: AtelierBouwkunde-advies bv

Interieur: Ellen Plomp