woning Naarden

project, verbouw, wonen

Voor particuliere opdrachtgevers die een woning aan de Graaf Willem den Oudelaan in Naarden uit 1966 hadden aangekocht, heeft AB101 een ontwerp gemaakt voor een uitbreiding aan de zij- en achterkant inclusief een volledige opfrissing van de inrichting. De bestaande clustering van bergingen is vervangen door een bijkeuken, berging en uitbouw met veranda. De keuken is open gebroken en door het kook eiland integraal onderdeel van de woning geworden. Aan de achterzijde kom je door een, over de breedte van de woonkamer te openen, vouwpui uit op een beschut terras dat is ingebed tussen de bijkeuken en wand richting de buren. Deze zijn verbonden door een luifel. De uitbouw is uitgevoerd in houten latten om te contrasteren met het metselwerk van de bestaande woning. Op de verdieping is de badkamer vergroot en op zolder is een brede dakkapel toegevoegd.