woning schepenlaan, Amsterdam

project, wonen

Voor een jong stel met een beperkt budget, heeft AB1o1 een zelfstandige tussenwoning ontworpen. De woning ligt met de entree/ westgevel aan het park. De opdrachtgevers wilden graag de keuken aan de parkzijde. Door een kookeiland te maken, wordt de keuken zelf een plek om te verblijven. In het midden van de woning is een grote vide tegenover de trap geplaatst. Op de verdieping ligt aan de vide een prettige verlenging van de leefruimte, waarvandaan je met een groot raam uitkijkt over het park. Het slapen is geplaatst op de hoogste verdieping. Er is rekening gehouden met het wijzigen van de woonwensen in de toekomst. Zo is ook een sparing naar het dak al opgenomen, om deze later te gebruiken voor een goede toegang van een dakterras.

De woning wordt aangesloten op stadsverwarming en is voorzien van vloerverwarming. Het dak wordt voorzien van zonnepanelen.

De eenvoudige en heldere gevel indeling wordt geaccentueerd door prefab beton lateien en plantenbakken. De dagkanten met diepe negges worden in het metselverband geaccentueerd.