Architectenbureau Utrecht

Architect Utrecht en omgeving

Bij AB101 bent u van harte welkom als u op zoek bent naar een architect in Utrecht en omgeving. Als architect hebben wij ruime ervaring in het ontwerpen van verbouw- zowel als nieuwbouwprojecten, van klein tot groot en samen met onervaren opdrachtgevers of voor professionele partijen.

Als architect uit Utrecht werken we in heel Nederland, maar natuurlijk ook graag in de nabije omgeving. De lokatie is een van de belangrijkste uitgangspunten van elk project. We hebben een sterk gevoel voor de gebruiker en hechten een groot belang aan een prettige samenwerking. Communicatie staat daarin centraal.

Onze ontwerpen kenmerken zich door een solide functionele basis waarin de belangrijke kwaliteiten van een opgave worden geborgd. Dit gaat niet alleen om de functionaliteit, maar ook de aansluiting op de omgeving. We proberen altijd verder te kijken naar de toekomst. Een duurzaam ontwerp verdraagt wijzigingen tijdens het ontwerpproces, maar ook in het gebruik.

Werkwijze van architectenbureau AB101, Utrecht

Het maken van een plan en het vertalen van wensen naar een product gebeurt in een aantal stappen. Deze stappen van grof naar fijn zorgen voor een goed doordacht ontwerp, waarbij u als opdrachtgever wordt meegenomen in het proces. Het maakt hiervoor niet uit of dit gaat om grote of kleine projecten. Ook voor het verbouwen en transformeren van gebouwen zijn deze stappen cruciaal. Binnen ons architectenbureau in Utrecht zijn we gericht op het begeleiden van de klant in bij deze stappen.

Bij ons architectenbureau in Utrecht werken we het gehele ontwerp stap voor stap in 3D uit op de computer. Dat betekent dat er altijd een compleet product wordt geleverd dat is voorzien van de informatie die op dat moment nodig is. Het altijd goed en zorgvuldig communiceren van het plan en het proces is in onze ogen de basis van een goede samenwerking. Of dat nu gaat om het ontwerpen van een woning, een zorgcentrum of een kinderdagverblijf.

Als architectenbureau blijven graag van idee tot eindproduct betrokken bij een project. Op deze manier kan er altijd een resultaat gegarandeerd worden dat dat past bij de behoefte en wensen van de opdrachtgever. We staan dan ook graag voor u klaar als u als opdrachtgever op zoek bent naar een ervaren en betrokken architect in Utrecht.

Bent u geïnteresseerd of heeft u vragen?

Verbouwen, renoveren of transformeren met architectenbureau AB101, te Utrecht

Als u denkt aan verbouwen, renoveren of transformeren van uw bestaande woning of gebouw bent u bij AB101 aan het goede adres. Bij ons architectenbureau op de Atoomweg 50 te Utrecht staat de deur altijd open voor een oriënterend gesprek.

Bij verbouwen en transformeren is het de kunst om zoveel mogelijk kwaliteit en materiaal in het bestaande gebouw te behouden en met zo weinig mogelijk middelen zoveel mogelijk functionaliteit en nieuw elan toe te voegen. Zo ontstaat een toekomstig bestendig resultaat dat veel duurzamer is dan nieuwbouw.

Als architectenbureau gaan we bij verbouwen en transformatie altijd uit van het bestaande gebouw en begint het proces bij het goed in beeld krijgen van de kwaliteiten en mogelijkheden die het gebouw en de aanwezige materialen bieden. Uitbreidingen worden waar nodig ingezet om uitstraling, volume en kwaliteit toe te voegen. Als u twijfelt aan verbouwen of nieuwbouw kom dan ook vooral vrijblijvend langs bij ons architectenbureau in Utrecht om samen de kansen en mogelijkheden te onderzoeken.

Duurzaam verbouwen

Verduurzamen is al reden genoeg om na te denken over verbouwen, renoveren en transformeren van bestaande gebouwen. Dit is vaak gelijk een aanleiding om een gebouw ook praktischer en slimmer in te delen en beter uit te rusten voor zijn functie op dit moment en in de toekomst. De beperkingen van wat er al is, geeft ons als Utrecht’s architectenbureau met veel ervaring in verbouwen, vaak de aanleiding en inspiratie om met creatieve en onverwachte oplossingen te komen.
Binnen ons architectenbureau in Utrecht werken we het gehele ontwerp stap voor stap in 3D uit op de computer. Dat betekent dat er altijd een compleet product wordt geleverd welke is voorzien van de informatie die op dat moment nodig is. Het altijd goed en zorgvuldig communiceren van het plan en het proces is in onze ogen een belangrijke basis van een goede samenwerking. Of dat nu gaat om het ontwerpen van een woning, een zorgcentrum of een kinderdagverblijf.
We blijven graag van idee tot eindproduct betrokken bij een project. Op deze manier kan er een resultaat gegarandeerd worden dat past bij de behoefte en wensen van de opdrachtgever. We staan dan ook graag voor u klaar als u als opdrachtgever op zoek bent naar een ervaren en betrokken architect in Utrecht.

Architect Utrecht

Wilt u meer informatie over projectondersteuning?