XOOMlab

Categorie
over AB101, XOOMlab

XOOMlab

Als AB101 heb ik mij aangesloten bij de coöperatie XOOMlab. Hier vind ik naast een werkplek, fijne ervaren collega’s met uiteenlopende expertise in architectuur, initiatief en vastgoed. We werken samen in diverse teams aan diverse projecten. Samen vormen we een professionele full service en breed onderlegde ontwerpstudio voor de professionele en de particuliere opdrachtgever.

De afgelopen jaren zijn binnen XOOMlab diverse spraakmakende, uitdagende en interessante projecten gerealiseerd (zie slider):

Ons kantoor de XXX-en is een pre-XOOMlab initiatief van Rene de Prie en Dirk Jan van Wieringhen Borski in collectief zakelijk opdrachtgeverschap ontworpen en ontwikkeld.

Transformatie van de Ligthartschool tot midden-huur appartementen. Een initiatief van Harvey Otten en Joost Vorstenbosch in samenwerking met Rene en Dirk Jan.

Black Jack, Buiksloterham is een initiatief van Rene de Prie en Dirk Jan van Wieringhen Borski voor collectief particulier woon- werkgebouw. Het project is genomineerd voor de Zuiderkerkprijs (voorselectie van 10 projecten, de Neprom-prijs 2017 en de Gouden AAP 2017

De nieuwe magere burg met de meest gebruikte afbeelding in de media in de berichtgeving over een nieuwe brug over ’t IJ. Een ontwerp- en haalbaarheidstudie van Joost Vorstenbosch, André Langenberg, Harvey Otten.

World of Food, Amsterdam. De verbouwing van een parkeergarage tot food hotspot in Amsterdam zuid. Een initiatief en ontwerp van Ted Schulten en Harvey Otten. Genomineerd voor de dutch design award.

mijn XOOMlab collega’s:

Harvey Otten:

architect en stedenbouwkundige met brede interesse

Sander Bader:

ervaren bouwkundige, projectondersteuning, projectleiding en tekenen, 3D BIM

Joost Vorstenbosch:

gebiedsontwikkelaar, procesmanager, stedenbouwkundige en architect

Ted Schulten:

architect, ondernemer en projectinrichter

Andre Langenberg:

ervaren stedenbouwkundige

Rene de Prie:

ondernemer, initiatiefnemer en architect

Hanke Lumens:

ervaren architecte met specialisme op interieur en particulier opdrachtgeverschap

Dirk Jan van Wieringhen Borski:

ervaren architect, ondernemer en initiatiefnemer

Dimitri Langereis:

visualisatie specialist en architect

Stefan Noordhoek:

vastgoedcommunicatie en grafisch ontwerp

Bart van den Ende:

ervaren bouwkundige, projectleider en bouwbegeleiding

zie ook www.xoomlab.nl