Black Jack, Buiksloterham

Category
project, project ondersteuning, wonen, XOOMlab

Black Jack is een CPO traject op initiatief van XOOMlab collega’s; Rene de Prie en Dirk Jan van Wieringhen Borski. Het is een flexibel casco met appartementen variĆ«rend van 50 – 150 m2, diverse bedrijfsruimten en een appartementenhotel. Het gebouw is naast flexibel ook energie-neutraal. Het schuine dak zorgt voor een maximale invulling met zonnepanelen. Hieronder zit de installatieruimte met een collectieve luchtbehandelingsinstallatie gekoppeld aan een warmtepomp met warmte en koude opslag in de bodem. De ruime balkons rondom zorgen voor passieve zonwering. In de vloeren zijn strategisch geplaatste aansluitingen opgenomen om ruime indelingsmogelijkheden te bieden voor nu en in de toekomst. Verder is er op het nivo van de appartementen gebruik gemaakt van WTW douchegoten en hotfill aansluitingen voor vaatwassers en wasmachines.

Voor elke particulier is het casco appartement nader uitgewerkt. Soms om vervolgens zelf te worden afgebouwd, maar regelmatig ook tot aan de keukenkast aan toe.

AB101 heeft met Sander Bader, het project Black Jack in Buiksloterham, Amsterdam vanaf het voorlopig ontwerp de projectleiding verzorgt en het project in 3D BIM uitgewerkt.

fotografie: Luuk Kramer (overzichtsfoto kavel 21 door: Isabel Nabuurs)

Het project is genomineerd voor de Zuiderkerkprijs (voorselectie van 10 projecten), de Neprom-prijs 2017 en de Gouden AAP 2017